Om oss

Historia

Föreningsservice bildades 1986 var från starten ägt utav Piteå Kommun där man ingick under avdelningen Kultur och Fritidsnämnden. Behovet bland de lokala föreningarna var stort efter vaktmästeritjänster. I om med detta lanserades ett projekt (Agora projektet) i syfte att bistå föreningarna med önskad hjälp. Projektet föll väl ut, permanentades och Föreningsservice fick ett givet uppdrag. Antalet anställda uppgick till ca 2-3 personer. Med åren växte föreningarnas önskemål vilket medförde att Föreningsservice utbud utökades till Caféverksamhet – Här kunde lagen äta luncher så även företag och privatpersoner. Caféets signum var lyxiga smörgåstårtor som gjordes på beställning.

Utöver detta fanns Tryckeriavdelningen som tillhandhöll tryck, kopiering, brevutskick mm.

Behovet av hjälp med ekonomifrågor var även det stort och här kunde vi stötta föreningar med bokföring. I takt med utökat utbud var nu antalet anställda ca 5-7 personer.

 

2007 beslutade Piteå Kommun att särskilja Föreningsservice från Kultur- och Fritidsnämnden.

 

Våra tre ben…

Under bearbetning…

 

 

Om Föreningsservice

En stark resurs för föreningslivet i Piteå!

Vi är en ideell förening som finns för dig och din förening som ett stöd i den dagliga verksamheten och utveckling av föreningslivet i Piteå.

Vår målsättning är att hjälpa föreningar och föreningsanställda att få tid över till verksamheten och sina medlemmar. Det gör vi genom att bland annat erbjuda stöd och hjälp med tjänster, produkter och resurser.

Genom att anlita oss får ni möjligheten till bland annat lägre kostnader inom exempelvis områdena personal, minskade investeringskostnader avseende bundet kapital, effektivare resursutnyttjande samt kan fokusera på er kärnverksamhet – det är bara några av fördelarna när ni väljer att anlita oss. 

Din årliga medlemsavgift är endast 399 kr/år/förening.

Vi finns till för er!

adress

Batterigatan 10
941 47 Piteå

Ring oss

Maila oss